Løsninger av internasjonalt kaliber, utviklet av et engasjert team i Oslo

The Online Backup Company (OBC) er en ledende norsk skyleverandør av backup og fildeling til bedriftsmarkedet. Selskapet legger vekt på å være en trygg, kompetent og innovativ aktør med høykvalitets-løsninger som sikrer data. Alle kundedata blir lagret i Norge etter norske regler og de strengeste sikkerhetskrav til datalagring.

FASADEpanorama01 - Copy

The Online Backup Company så dagens lys i 2005 etter at gründerne Alexander Hagerup og Lasse Øien bestemte seg for å endre måten norske selskaper sikkerhetskopierte sine data. I takt med at norske bedrifters digitale verdier økte, ble det tydelig at mange små og mellomstore bedrifter ikke hadde tilstrekkelig fokus på backup.

Backup over Internett var noe hverken bedrifter eller IT-partnere hadde hørt om i 2005 – en markant endring til i dag hvor OBC hjelper over 500 IT-partnere med å levere markedets sikreste backup- og nå også fildelingsløsninger til sine kunder.

Kvalitet og målgruppe
8 år etter oppstart har vi utviklet vår teknologiske plattform og tjenestenes kvalitet, til et nivå spisset for mellomstore og store bedrifter – med backupbehov fra et par hundre GB til flere hundre TB. Blant våre referansekunder er store, velkjente norske bedrifter som advokatfirmaet BAHR og Frontline Shipping.

“- OBC er en svært profesjonell backup-partner, som gjør at vi slipper å bekymre oss på vegne av våre kunder. ”

Tomas Augestad - IKT Axxess

Vår visjon
Vår visjon beskriver hva vi gjør, hvorfor vi gjør det og hvordan vi skal gjøre det – og fungerer som en intern ledetråd for selskapet, så vel som en kort og konsis beskrivelse til alle vi jobber med.

The Online Backup Company skal være ledende på online backup, disaster recovery og innovative tjenester til små, mellomstore og store bedrifter i Europa.

Vi skal levere gjennom salgsfokusert partnerskap med IT-leverandører. Våre partnerskap fokuserer på personlig oppfølging, overføring av kompetanse og lojalitet.

Gjennom amazing support og sikre tjenester skal vi ha de mest fornøyde kundene i markedet. I alt vi gjør skal vi lykkes, være uredde og ha humor!

Med Northzone i ryggen
I 2011 investerte Skandinavias ledende IT-ventureselskap en betydelig sum i OBC for videre vekst utenfor Norge, og vi har siden da jobbet målrettet med rekruttering og etablering av vårt kontor i Stockholm.

“The Online Backup Company er et meget spennende selskap som vi har fulgt over en tid. De har bevist at fokusert nisjetenking innenfor IT-løsninger gir meget gode resultater i Norge, og vi har stor tro på at konseptet også vil kunne hevde seg på det europeiske markedet.”

Tellef Thorlefsson - Northzone